STALENDEURINHUIS

Waarom kiezen voor stalen deuren in uw huis?

Er zijn talloze redenen te bedenken om voor stalen deuren in uw huis te kiezen. Naast de prachtige looks hebben stalen deuren namelijk ook veel functionele voordelen. Stalen deuren bezitten een aantal zeer praktische eigenschappen. In deze blog vertellen wij u graag waarom u voor een stalen deur kunt kiezen.

Uit wat voor stalen deuren kun je kiezen?

Stalen deuren zijn er in veel verschillende soorten en maten. U hebt hierbij de keuze tussen verschillende kleuren, maten, frames, eigenschappen, designs en nog veel meer. Iedere optie heeft eigen voordelen waarmee zij zich onderscheiden. Wij vertellen u graag meer over de meest gekozen stalen deuren:

Binnendeur van staal

Stalen scharnierdeur

De stalen scharnierdeur wordt zoals de naam al impliceert herkend aan het kenmerkende scharnierpunt. Het is een slanke deur die bestaat uit een stalen constructie. De slanke profielen in combinatie met het veiligheidsglas zorgen voor een lichtere en stijlvolle sfeer aan uw ruimte. Deze eigenschappen geven de scharnierdeur een isolerende en transparante werking die iedere ruimte van een sfeervolle indruk voorziet.

Doordat de scharnierdeuren met een speciaal scharnier profiel gemonteerd worden, is het de plaatsing van een kozijn niet nodig. Door dit scharnier lijkt het alsof de deur zweeft.

Stalen taatsdeur

Een stalen taatsdeur is een zeer praktische optie bij de keuze van uw doorgang. In tegenstelling tot de scharnierdeur, zitten de scharnieren op de vloer en in het plafond in plaats van in de muur. Dit systeem zorgt ervoor dat de taatsdeur naar beide kanten geopend kan worden. De deuren sluiten automatisch maar ze kunnen wel open blijven staan op een hoek van 90 graden.

Door middel van een hydraulisch mechanisme zijn taatsdeuren zelfsluitend waarbij de snelheid van de sluiting (indien gewenst) zelf in te stellen is. Net zoals bij de stalen scharnierdeur, is het plaatsen van een kozijn niet nodig bij een taatsdeur.

Stalen schuifdeur

Een andere veelgemaakte keuze is de stalen schuifdeur. Een stalen schuifdeur heeft namelijk een mooie industriële look en geeft hiermee een stoere uitstraling aan uw huis. Stalendeurinhuis maakt stalen schuifdeuren door gebruik te maken van een softclose. Deze softclose komt in werking als de deur dichtgegooid wordt en zorgt ervoor dat deze op het laatste moment afremt.

Boven op de schuifdeur bevestigen wij een bovenrrail waar de loopwielen in rollen. Dit ophangsysteem is slank, duurzaam en modern en geeft de schuifdeur een robuuste uitstraling. Door dit ophangsysteem hangt de deur boven de grond waardoor de vloer te allen tijde intact blijft.

Wat zijn de voordelen van stalen deuren?

Stalen deuren zijn tegenwoordig erg populair en zijn steeds vaker te vinden in woonhuizen. De deuren zijn origineel, tijdloos en passen in vrijwel ieder interieur. In combinatie met glas zorgen de stalen deuren er ook voor dat het lichtinval in huis behouden blijft. Daarnaast voorzien stalen deuren uw woning van een ruimtelijk gevoel doordat u door de ruimtes heen kunt kijken.

Mochten al deze voordelen u nog niet overtuigd hebben, zijn stalen deuren ook nog eens zeer gemakkelijk te onderhouden. Het enige benodigde onderhoud is het stofvrij houden van de deuren.

Op maat gemaakte stalen deuren - Stalendeurinhuis

Offerte aanvragen

Stalen deuren door uw hele huis

De mogelijkheden met stalen deuren zijn eindeloos. Ze staan niet alleen prachtig in uw woonkamer, maar door uw hele huis! In de slaapkamer, badkamer, hal of het toilet, wij kunnen door uw hele huis heen stalen deuren plaatsen! Benieuwd wat voor moois wij allemaal al gemaakt hebben? Neem dan eens een kijkje in onze galerij. Voor persoonlijk advies op maat kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen voor een adviesgesprek.